Kommunisterna svarar (s)

Kommunistiska Partiets ordförande Anders Carlsson svarar Cecilia Dalman Eek (s) efter hennes påhopp i Göteborgs-Posten.

2011-01-17
  • Anders Carlsson
    Anders Carlsson

S-krönikören Cecilia Dalman Eek upprörs över att GP skriver rakt och rättvisande om Kommunistiska Partiets fullsatta jubileumsgala på biografen Draken i Göteborg.

Det är som kommunstyrelseledamoten Yngve Berlin från Lysekil sa på kommunisternas nyss avhållna kongress: Det är inte lågt i tak inom dagens socialdemokrati, det är bottenlöst.

Dalman Eek anklagar dåvarande KPML(r) för att ha förtalat en arbetarrörelse som enligt henne sökte samförstånd med bland andra oss.

Det är så att man baxnar. Har Dalman Eek alldeles förträngt sitt partis paroll ”gör fackföreningarna till ett slagfält mot kommunismen”, känner hon inte till IB:s spionage på radikala arbetare och har hon aldrig hört talas om Säpos registrering av kommunister?

Det socialdemokratiska samförstånd som Dalman Eek talar om har aldrig någonsin riktats åt vänster, utan uteslutande åt höger.

Dalman Eek har rätt i att vi kommunister inte kompromissar med arbetarintresset. Det kallar vi välbehövligt klarspråk. Högerpolitik skall kallas högerpolitik, också när den drivs av socialdemokrater.

Dalman Eek hoppas att galan på Draken blev kommunisternas sista vals. Det är lite av panelhönans avundsjuka förhoppning över det. Jag kan lova Dalman Eek att Kommunistiska Partiet dansar vidare med alla som vill se ett slut på klassorättvisorna. Det kommer att bli svettigt.

Vill Dalman Eek dansa får hon själv bjuda upp Fredrik Reinfeldt, som vet att föra i den moderna sossevalsen.

Läs Cecilia Dalman Eeks krönika:
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.527503-cecilia-dalman-eek-sista-valsen...

Anders Carlsson

ordförande i Kommunistiska Partiet